Lengyelország szállítás

Cégünk 2018-ban közel 1600 komplett és részrakomány szállítását szervezte Lengyelország és Magyarország között. Minden héten 30-40 tehergépjárművel szállítjuk Lengyelországba a ránk bízott árukat.

 

A lengyel gazdaság nagyon stabilan növekszik. Az EU-ban egyedüliként úszta meg a globális gazdasági válságot recesszió nélkül, és az ország gazdasága egyik, amelyik leggyorsabban növekszik Európában. Magyarország és Lengyelország kereskedeleme is jelentős, igaz a Lengyelországból importált áruk mennyisége meghaladja a Lengyelországba exportált áruk mennyiségét.

 

A lengyel komplett rakományos szállításoknál 1 napos tranzit időt garantálunk ügyfeleinknek Poznan, Wroclaw, Warszawa és Katowice környékén, illetve 2 napos tranzit időt Gdansk, Bydgoszcz, Torun és Olsztyn térségében.

Egyre növekszik azon termékkörünk (élelmiszer, jövedéki termékű alkohol, gyógyszer, stb.), amik temperálást, hűtést, fagyasztást igényelnek, így az elmúlt években kiépítettük hűtős fuvarozói flottánkat ezen a területen is.

lengyel.png

A lengyel részrakományos szállítások esetén egy nap helyett csak kettőt kell várni az árura.

Raklapos áruk esetén 1-20 paletta között javasoljuk ügyfeleinknek a részrakományos szállítást, mivel gazdaságos és fuvarköltségben kedvezőbb. Napi szinten vannak Lengyelországban olyan járműveink, amik több cég áruját szállítják egyidőben. Felrakás előtt 2-3 nappal már készül a túraterv, így mielőbbi információt szükséges küldeni számunkra azoknak az ügyfeleknek, akik részrakományként szeretnék szállíttatni árujukat.

Miért érdemes minket keresni minden lengyel szállításnál?

  • Több mint 15 éves tapasztalatunk van már benne..

  • Stabil lengyel fuvarozói hátterünk van..

  • Amikor másnak nincs szabad autója Lengyelországban, mi akkor is találunk és megoldjuk..

  • Tudjuk, mert már sokszor bebizonyosodott, hogy ezen a területen versenyképesek az áraink..

  • 2003-ban az első fuvarunk egy lengyel import volt Kedzierzyn-Kozle-ból.. és azóta több gyártó és importőr cégnek kizárólagos szállítói vagyunk a lengyel területen.

Lengyelországban az áruszállítás szabályozása:

A magyar EKAER mintájára Lengyelországban bevezették a közúti szállítmányokat bejelentő és megfigyelő rendszert, a SENT–et. A közúti áruszállítás ellenőrzésére létrehozott rendszerről szóló törvény 2017. április 17-én lépett hatályba.

Ennek értelmében a gazdasági alanyok kötelesek a SENT rendszerbe bejelentést tenni az ún. „érzékeny” áruk közúton és vasúton történő szállításáról. Ez a kötelezettség kiterjed az üzemanyagok, a teljes mértékben szennyezett alkohol, a szárított dohány és a növényi olajok szállítására.

 

A SENT rendszer honlapja a következő linken érhető el: https://puesc.gov.pl/e-przewoz