Kiegészítő szolgáltatások

Szolgáltatások

Kiegészítő szolgáltatások plusz költségek nélkül

Szállítmányozóként jóval többek vagyunk, mint fuvarszervezők.

Az együttműködés ügyfeleinkkel számunkra azt is jelenti, hogy igyekszünk minél több olyan feladatot átvenni, amivel nekik időt spórolhatunk meg.

Nálunk az egyéb szolgáltatásoknak nincsenek plusz költségei.

Az áru szállítása mellett, vállaljuk:

  • Magas áruérték esetén, külön szállítmánybiztosítás megkötését

  • Budapesten a behajtási engedély ügyintézését

  • EKAER felületen a rendszám rögzítését és módosítását

  • Optimális túratervek elkészítését

  • Értékesítési folyamathoz szükséges fuvarköltség előkalkulációk készítését

  • Vámkezelésben való közreműködést

  • Raktározás megszervezését

Szállítmánybiztosítás

Szállítmánybiztosítási szerződéssel történő nemzetközi fuvarjaink esetében, a biztosító vállalja a kötelezettséget, hogy megtéríti a biztosítottnak a felmerülő kárból származó költséget, veszteséget (áru sérülése, megsemmisülése vagy elvesztése esetén). Tudni kell azonban, hogy az árufuvarozásra irányadó jogszabályi rendelkezések szerint a fuvarozó felelőssége: árukár esetén max. 8,33 SDR / bruttó árutömeg. Abban az esetben, ha az áru bruttó kilogrammonkénti értéke magasabb, mint 8,33 SDR, vagy az áru értékesebb, mint 100.000 USD, javasoljuk külön egyutas szállítmánybiztosítás megkötését.

 

Az eredeti biztosítási kötvény elküldéséről mi gondoskodunk Önnek és a biztosítási összeg a fuvardíjjal egy időben, de külön tételként számlázzuk ki. A biztosításaink azonnali és kedvező díjtételű megkötésében a Dorado XXI. Kft. és a CIG Pannónia Nyrt. partnereink segítik a munkát. 

Budapest behajtási engedély

A belváros területére történő behajtási engedélyeket kiállító Parking Kft.-től, 2012-ben átvette az ügyintézést a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. (BKK), akik erre célra létrehoztak egy elektronikus felületet, a „TOBI”-t, mely a Teherforgalmi Online Behajtási Információs-rendszer rövidítése.

 

A Budapestre történő behajtást, így az elektronikus rendszerben kell kérvényeznie a szállítmányozó cégeknek, melynek költségei magába foglalják a költségtérítést (a hozzájárulás kiadásának elbírálásával, cseréjével és módosításával kapcsolatos adminisztrációs és technikai díj), jármű regisztrációs költséget (a korlátozott övezet(ek)ben használni kívánt jármű adatait egyszeri regisztrációs díj ellenében vezetjükbe a BKK központi adatbázisába), valamint a behajtási díjat (adott budapesti zónák össztömeghatárt meghaladó, megkezdett szállítmányozását, heti, havi, negyedéves, 250 napos stb. időtartamra vonatkozó engedélyek díja). A TOBI felületen történő adminisztrációs feladatokat átvállaljuk ügyfeleink válláról. 

EKÁER

Az EKÁER-rel nyomon követhetővé válik az áru tényleges útja, hiszen a szállítással kapcsolatos adatokat (áru megnevezése, mennyisége, címzett, feladó adatai, szállító jármű rendszáma stb.) egy központi elektronikus rendszerben még a fuvarozás előtt kell rögzíteni.

 

Minden ügyfelünknek segítséget és díjmentes tanácsadást nyújtunk az EKÁER rendszerrel kapcsolatos kérdések értelmezésével, a szükséges tennivalókkal kapcsolatban. Az EKÁER-es regisztráció alapfeltétele az ügyfélkapus hozzáférés. 

Szerződéses ügyfeleink számára vállaljuk, hogy az EKÁER rendszerben az ügyfél által előzetesen regisztrált, a társaságunk által lebonyolítandó küldeményhez tartozó rendszámokat rögzítjük, szükség esetén módosítjuk.

Túraterv készítése

Belföldi és nemzetközi fuvarozások alkalmával, az elsődleges és legfontosabb szempont az optimális útvonal megtalálása. Nem csupán az út megtételének idejét kell ilyenkor figyelembe venni, de a hosszát, útviszonyokat, út járhatóságát, veszélyeit, úthasználat díjait, valamint az aktuális tényezőket (lezárás, felújítás, stb.) is ismerni kell, hogy kiválaszthassuk a megfelelő túratervet. Amennyiben egyetlen tényező is elmarad a megfelelőtől a fent említettek közül, úgy abban az esetben veszélyeztetjük, hogy a szállítmány nem a megfelelő időben vagy állapotban ér oda a megrendelőhöz.

 

Nemzetközi szállítmányozás esetében a megfelelő túraterv elkészítését kommunikációs, nyelvi hiányosságok is nehezíthetik, azonban jó kapcsolati rendszerrel ez elhanyagolható veszélyforrás. Cégünk kiemelkedő az európai szállítmányozás területén, főleg a kiemelt célországokba történő fuvarozások esetében. Forduljon hozzánk bizalommal!

Fuvarköltség előkalkuláció

Meglévő és új ügyfeleink is mindig számíthatnak segítségünkre, amikor egy új piacnyitás előtt, egy kereskedelmi megállapodás vagy egy értékesítési folyamat részeként szükségük van a várható fuvarköltség megtervezésére is. Egy egyeztetést követően az ügyfél dönti el, hogy egy minimum szállítási költségre vagy a várható, piaci ingadozásokat is figyelembe vevő, hosszú távra kalkulálható és garantálható fuvarköltségre van szüksége.

 

Konkrét szállítások esetén is két lehetőséget biztosítunk Megbízó partnereinknek:

  • Hosszú távra (0,5-1 év) érvényes fix fuvardíjakon történő szállítást, hogy biztosra tudják kalkulálni egész éves fuvarköltségeiket, vagy

  • Aktuális fuvardíjajánlat szerinti együttműködést, amikor a piaci helyzet változásától függően a fuvardíjak lehetnek kedvezőbbek, esetileg viszont magasabbak is.

Vámkezelésben való közreműködés

A vámjogi szabályozás értelmében minden, a vámhatáron átlépő (beszállított vagy kiszállított) vámárut, árut be kell jelenteni az illetékes vámhivatalnál. A vámhatáron áruval, vámáruval átlépni csak az arra kijelölt vámúton, határátkelőhelyen szabad.

 

A vámáru jelleg akkor szűnik meg, ha arra a vámterhet (a vámot, import áfát, jövedéki adót, esetleges speciális külön adókat) megfizetik, vagy export esetében a közteherköteles áru, a vámhatóság által igazoltan kilép a vámhatáron.

 

Azon ügyfeleknek, akik még nem találták meg a legjobb vámügynökséget segítünk az ügymenetben, és közreműködésünkkel támogatjuk a számukra minden szempontból legkedvezőbb vámügyi szolgáltatás kiválasztását.

Raktározás megszervezése

Ügyfeleink számára, nemzetközi ipari és kereskedelmi szállítmányozás esetén segítőkészen állunk a logisztikai, ezen belül raktározási, tárolási kérdésekhez is. Logisztikai szolgáltatásokat és a hozzájuk kapcsolódó infrastrukturális hátteret díjmentesen biztosítjuk megbízóink részére.

 

A raktározás kardinális kérdés a fuvarozást illetően, ugyanis a szállítmány nem megfelelő tárolása anyagi kárt okozhat ügyfelünknek. Éppen ezért nagy hangsúlyt fektetünk ezen szolgáltatásunkra, hogy összetett termékek, áruk tárolását is akadálymentesen oldjuk meg. A raktározás megszervezése komoly logisztikai feladat, szakértői csapatunk több éves tapasztalattal rendelkezik, így megbízhat munkánkban, amiért garanciát is vállalunk. Raktárbázisunkban lehetőség van mind kontrollált hőmérsékleti viszonyokat igénylő, mind azokat nem igénylő, normál áruk raktározására. Érdeklődjön raktár szervezői szolgáltatásunkról ügyfélszolgálatunknál!